Få hjælp til din misbrugsramte nærmeste hos et misbrugscenter

08 oktober 2019 Astrid Pedersen
Få hjælp til din misbrugsramte nærmeste hos et misbrugscenter

At se en pårørende – for eksempel en kæreste eller en ægtefælle – forsvinde længere og længere ind i et misbrug, er noget af det mest forfærdelige, man kan være vidne til. Ofte går et afhængigheds betinget misbrug hårdere ud over de nærmeste, end det rammer den direkte misbrugsramte. Han eller hun vil typisk ikke have en erkendelse af problemets alvor eller karakter. En væsentlig del af afhængigheden og af misbrugets anatomi er fortræning og fornægtelse. Det er ikke engang sikkert, at misbrugeren eller alkoholikeren har indrømmet over for sig selv, at der overhovedet skulle være et problem.

Grib ind over for et eskalerende misbrug

Af samme grund er vigtigt, at du og andre pårørende – for eksempel familie, venner og kolleger – sørger for at tage affære, så snart det kan konstateres, at der eksisterer et misbrug. Samtidig er det essentielt, at denne indgriben foregår efter en nøje tilrettelagt plan – og den må for alt i verden ikke være halvhjertet.

En misbruger vil forsøge alt, hvad der står i hans eller hendes magt, for at manipulere jer og spille jer ud imod hinanden, for på den måde at slippe for selv at erkende sit problem. Dette er også en del af det at være misbruger – når afhængigheden først har fået overtaget, vil alt, hvad der burde betyde noget -ægtefælle, kæreste, børn, job, venner – få lavere prioritet. Og derfor er det en rigtig god idé at få professionel hjælp til udførelse af den svære konfrontation.

Hjælp til afvænning hos Behandlingscenter Stien

Det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien kan hjælpe med alt fra tilrettelæggelse af den såkaldte intervention over afgiftning og afrusning samt efterfølgende terapeutisk behandling af den misbrugsramte. Behandlingscenter Stien har en meget høj succes rate, når det handler om misbrugsbehandling – læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere nyheder